Omgeving

De Garnekuul 77

Callantsoog is een badplaats van formaat en ligt direct aan de kust. In de jaren 70 haalde het dorp de kranten met de opening van het eerste officiƫle naaktstrand.


Het bruisende vakantiedorp achter de "smalste duinrij" met het schoonste stukje strand van Nederland. Callantsoog is tot een van de meest geliefde bad- en vakantieplaatsen van Noord-Holland geworden. Het centrum van Callantsoog bruist van het leven met zijn winkels, cafe's, restaurants en gezellige terrasjes. In de zomermaanden worden er regelmatig diverse markten gehouden en activiteiten, live-muziek-evenementen en jaarmarkten georganiseerd.


Voor de sportieve vakantiegangers zijn er talrijke mogelijkheden: zwemmen, (kite)surfen, hengelsport, tennis, squash, paardrijden, fietsen en nog veel meer. Bovendien is er een fietsen- en bolderkarverhuur.


Het Zwanenwater vormt met zijn vochtige duinvalleien en duinmeren een uniek natuurgebied. Dankzij de ondiepe zoetwaterplassen is het gebied aantrekkelijk voor lepelaar, dodaars en zomertaling. Vanuit de drijvende vogelkijkhut op een van de meren zijn het hele jaar veel watervogels te zien.